Landelijke pers duikt op bericht bouw educatieschuur

Op woensdag 30 november kregen we alle aandacht van de landelijke pers, aanleiding was een foto op de voorpagina van het AD met als tekst Kinderdijk is woest.

Zoals bij velen bekend is werkt onze vereniging het liefst op de achtergrond en zullen wij in uiterste nood naar de pers stappen. Natuurlijk waren we op de hoogte van het feit dat er een artikeltje in de regionale AD uitgave zou worden gepubliceerd naar aanleiding van onze beroepsprocedure aangaande de bouw van een educatieschuur in het Wereld Erfgoed gebied. Maar met een publicatie op de voorpagina van de landelijke editie hadden wij geen rekening gehouden.

Al in de vroege morgen werd onze voorzitter gebeld door het radio 1 journaal om zijn verhaal te vertellen in de live uitzending van 8:00 uur. Vanaf dat moment stond de telefoon niet meer stil alle omroepen en kranten van Nederland wilde ons verhaal incl. interviews en TV beelden. Zo kwamen o.a het Jeugdjournaal, Hart van Nederland, Pownews en Hollandse zaken met een filmploeg naar Kinderdijk.

Wat een impact dat dit heeft gehad is met geen pen te beschrijven, de dagen na alle pers aandacht bleef de telefoon maar gaan. mensen uit heel Nederland belden spontaan op om ons hun steun te betuigen. En zelfs nu vandaag op 12 januari 2017 nog steeds mensen aan de telefoon met goedbedoelde adviezen.

Maar alle adviezen ten spijt is het laatste woord aan de rechter en wachten we geduldig tot er een uitspraak komt.